×

Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Dampspærre

Hvorfor skal man have dampspærre i sin bolig?  Dampspærren forhindrer fugt i konstruktionerne, og dermed undgår du mug, skimmelsvamp og råd.

Du skal specielt være opmærksom på at damspærrerne er korrekt monteret i huse bygget med organiske materialer såsom træ, da træ er ekstra modtagelig for fugt.

4 vare(r)

Sorter faldende

Tabel  Liste 

Ce-godkendt dampspærre i blå 2 x 50 m. Køb billige byggematerialer her.

Dampspærre Blå 2 x 50 m

698,50 kr
399,85 kr
Vis produkt
Ce-godkendt dampspærre i blå 4 x 25 m. Køb billige byggematerialer her.

Dampspærre Blå 4 x 25 m

698,50 kr
399,85 kr
Vis produkt
DF dampspærre tape hvid

DF dampspærre tape hvid

198,50 kr
89,95 kr
Vis produkt
DF dampspærre tape grøn

DF dampspærre tape grøn

198,50 kr
89,95 kr
Vis produkt

Hvad er en dampspærre og hvad bruges den til?

Ved at bruge en dampspærre, der er en vandtæt membran, sikrer du at fugtig luft fra boligen ikke trænger ud i husets vægge og tag. Hvis der presses for meget fugt ud, er der risiko for at der opstår råd, skimmelsvamp eller mug. 

I dag sætter man dampspærre op stort set alle steder i huset, hvor der ikke er helt tætte konstruktioner. 
Eksperter anbefaler at bruge dampspærre ved alle organiske materialer såsom træ og hvis der er isolering i konstruktionen. 

Hvis ydervæggene består af murværk og gasbeton, er der ikke normen at der bruges dampspærre. Væggen kan nemlig optage og afgive fugten, hvis bagmuren er af beton, er dem ofte så damptæt at den sidestilles som dampspærre. 

Du skal dog være opmærksom på at bruge dampspærre i sommerhuse, da ikke opvarmes om vinteren. Der vil dampspærrene ofte have den modsatte effekt, og der kan opstå skimmelsvamp og råd i konstruktionerne.