×

Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Havevanding

Opsamling af regnvand i en regnvandstønde giver dig en god og gratis ressource til vanding af dit drivhus, køkkenhaven og dine blomsterbede. Når du opsamler regnvand kan du spare en del penge på din vandregning og samtidig skåne miljøet. Hos os finder du flere forskellige varianter af regnvandsopsamlere og tilbehør i en kraftig kvalitet.

2 vare(r)

Sorter faldende

Tabel  Liste 

Billig regnvandsopsamler på 220 liter. Køb billigt hos Netbyggemarked.dk

Regnvandsopsamler Harcostar 220 L

799,00 kr
699,00 kr
Vis produkt
Selvkørende og funktionel havevander vandtraktor som vander haven nemt og effektivt

Havevander Vandtraktor

1.843,75 kr
1.729,00 kr
Vis produkt

Genbrug af regnvand 

Når du genbruger regnvandet, er du samtidig med til at spare på grundvandet. Da det regner forholdsvis ofte i Danmark, giver det rigtig god mening at genbruge regnvandet, da det både er smart og gratis. 

Meget af det vi bruger vand til i hverdagen, behøver nødvendigvis ikke at være rent drikkevand, men kan sagtens være genbrugsvand. Fx kan vandet bruges til at vande blomster med, toiletskyl og bilvask. 

Opsamling af regnvand  

Hvis du gennem efteråret har for meget vand i dine regnvandstønder, og ingen blomster at vande, skal du endelig ikke belaste kloaken yderligere. Der han det være en rigtig god løsning at tilkoble en slange til din regnvandsopsamler, og vande de planter der har svært ved at klare vinteren. Rododendroner kan fx have svært ved at skaffe vand nok, og vil derimod takke dig for det ekstra vand du tilfører den. 

Hvis du ikke har planter du kan vande, er det en god løsning at bruge græsplænen til langsom nedsivning af overskydende vand. 
Dog har den ikke brug for det ekstra vand, men tager samtidig heller ikke skade af det. 

Vanding af have og potteplanter

Regnvand er yderst velegnet til vanding af blomster i haven og potteplanter. Dine potteplanter vil elske at få tilført regnvand, da det indeholder mindre kalk. Især orkideer er vilde med kalkfrit regnvand. Du slipper samtidig også for kalkrender på bladene og potterne. 

Når du vander køkkenhaven skal du være mere påpasselig, da grøntsagerne helst ikke skal have tilført regnvand, da det kan indeholde bakterier. Du kan dog sagtens bruge regnvandet nede ved rødderne, bare det ikke kommer i kontakt med alle de lækre grøntsager og frugter. 

Du må ALDRIG drikke regnvand, da det kan være fourenet med skidt, fugleklatter eller andet fra taget. Af samme årsag må du heller aldrig bruge regnvandet til børnenes badebassin eller til vandkamp i haven. 

Hvilke fordele er der ved at bruge regnvand

Ved at bruge regnvand er der masser af fordele, ikke nok med at du kan vande haven gratis, bidrager du til at der også er rent drikkevand i fremtiden. 
Du aflaster kloakkerne, og minimerer derved risikoen for oversvømmelse.