×

Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Vejledning til montering af græsarmering

Forberedelse af underlag til lægning af græsarmering:

Fjern den hårde overflade af underlaget og grav ud, så der bliver plads til de forskellige lag inden græsarmeringen skal lægges. Først tilføjes et lag af stabilgrus. Afhængigt af jorden og typen af belastninger, der skal påvirke græsarmeringen skal laget af stabilgrus være henholdsvis 30 cm tykt til køretøjer og 15 cm tykt til fodgængere. Laget vibreres/stampes for at gøre det kompakt.

Ovenpå det nederste supportlag ligges en fiberdug, hvis vigtigste funktion er at adskille det nederste lag fra de øverste. Hvis ikke fiberdugen anvendes vil de finkornede materialer fra de øverste lag let blive skyllet ned og blandet med det nederste supportlag ved regnvejr, hvilket vil kunne svække konstruktionen.

Få en jævn overflade:
Tilføj et udjævningslag på 5-7 cm. Dette lag kan bestå af rød bakkesand eller et tilsvarende produkt. Det er vigtigt, at laget er kompakt og i vatter. Det anbefales derfor at laget vibreres/stampes. Denne proces bør aldrig udføres ved temperaturer under 2 grader.

Det stabiliserende græsarmerings lag:
Efter de forberedende lag er underlaget nu klar til montering af græsarmeringen. Græsarmeringen er udstyret med specielle kroge, hvilket gør, at hvert enkelt modul let kan monteres/sættes sammen. Hvert græsarmeringsmodul vejer kun omkring 1 kg. Der er derfor ikke brug for særlige maskiner, når græsarmeringen skal ligges.

Vær særlig opmærksom på de kanter, hvor græsarmeringen skal ligges op mod et fortov eller en kantsten. Her er det vigtigt, at der laves 5 cm luft mellem græsarmeringen og kantstenen således, at der er plads til eventuelle forskydninger i jordlagene.

Græsarmeringsmodulerne kan skæres med en fukssvans eller en vinkelsliber, dermed kan modulerne let kan tilpasses omkring rør og afløb, eller lignende.

Vil du have græs eller grus, hvor du har placeret din græsarmering?
Efter at have monteret græsarmeringen spredes en jordblanding ud over modulerne, så jorden dækker græsarmeringen ca. 1 cm over niveau. Det anbefales at anvende en jordblanding bestående af almindelig muld/havejord, sand og spagnum, da dette sikrer en optimal grobund for græsset, jorden vædes grundig inden såning af græsset. 

Ved anvendelse af den rigtige jordblanding forventes det, at niveauet af jord omkring græsarmeringen falder med 1-1,5 cm, hvilket giver græsset plads til at gro, mens det samtidig medvirker til at græssets rødder ikke ødelægges af kørertøjer eller fodgængere.

Vil du have grus som toplag på din græasarmering, så fylder du blot grus, så det dækker laget af grasarmering.

Herefter har du en solid bund til tungere trafik, biler og hestehove.

Har du yderligere spørgsmål om græsarmering, så sidder vi klar til at hjælpe dig. Ellers god fornøjelse med arbejdet.